Polityka prywatności i cookies

Administrator

Adresy moich stron internetowych to: https://ignasiak.pl, https://blog.ignasiak.pl, https://roweremipieszo.ignasiak.pl.

Administratorem stron jest Smarter Rafał Ignasiak z siedzibą w Poznaniu (60-681), Os. Bol. Chrobrego 32/18, NIP: 8271268919.

Świadczę usługi drogą elektroniczną oraz przechowuję i uzyskuję dostęp do informacji w urządzeniach Użytkownika.

Dane kontaktowe: rafal@ignasiak.pl

Jakie dane osobiste zbieram i dlaczego je zbieram

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieram dane widoczne w formularzu komentowania, a także adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu. Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji. Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy publikowane na YouTube, podcasty itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o Tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Do prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego www.youtube.com [administrator cookies: Google Ireland Limited („Google”), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia.]. Cookie przechowywane są przez 6 miesięcy.

Kurs mailowy

Możesz subskrybować kursy podając swój e-mail i imię. Podstawą prawną takiego przetwarzania danych jest udzielona zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).
W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości klikając na link do rezygnacji z newslettera znajdujący się na końcu każdej wiadomości.

Fanpage na Facebooku

Prowadzę fanpage na Facebooku do promocji działalności, poszerzania społeczności sympatyków, a także utrzymywania kontaktu ze wspominaną społecznością. Korzystam z Messengera, aby komunikować się w celu realizacji umowy lub prowadząc do jej zawarcia. Do tego celu przetwarzam dane, które udostępniasz publicznie na swoim profilu. Podstawą prawną takiego przetwarzania danych jest Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wyrażona przez polubienie naszego fanpage lub zostawienie na nim komentarza.

Jeśli jesteś naszym fanem na Facebooku , to w każdej chwili możesz nas odlajkować, lub usunąć zamieszczony na naszym fanpage komentarz.

Cookies

Cookies – oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach, za pośrednictwem których korzystasz ze stron internetowych.

Wykorzystuję ciasteczka w celu zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych: Google Analytics [administrator cookies: Google Ireland Limited („Google”), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia]. Cookies przechowywane są przez 2 lata. Więcej informacji o tym, jak Google wykorzystuje dane gromadzone podczas korzystania z moich serwisów w związku z korzystaniem z narzędzi analitycznych Google Analytics znajduje się na stronie policies.google.com/technologies/partner-sites.

Nasi partnerzy [administrator cookies: Google Ireland Limited („Google”), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia] będą gromadzić dane i wykorzystywać pliki cookie do personalizacji i pomiaru reklam moich usług za pośrednictwem: Google Ads .

Stosowane w moich serwisach cookies są bezpieczne dla Twoich urządzeń. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu oraz przypisaną wartość.

Możesz samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu. Zmiany ustawień możesz dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Możesz też w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

Z kim dzielę się danymi

Jak większość przedsiębiorców, w swojej działalności korzystam z pomocy innych podmiotów, co niejednokrotnie wiąże się z koniecznością przekazania danych osobowych. W związku z powyższym, w razie potrzeby, przekazuję Twoje dane osobowe następującym odbiorcom: na zasadzie powierzenia s.c. WEBEST Danuta Stawarz, Magdalena Czekała z siedzibą przy ul. Rycerskiej 7 w Szamotułach. Kontakt w sprawie ochrony danych osobowych jest możliwy pod adresem e-mail: info@webest.pl.

Dla bezpieczeństwa regularnie wykonuję kopię zapasową stron internetowych, które są przechowywane na serwerach GoDaddy.com LLC. Dane są usuwane po 3 miesiącach.

Pozostali odbiorcy danych: księgowa, dostawca usług hostingowych, system do płatności online, wystawiania faktur online, przechowywania dokumentacji projektowej, usług pocztowych i kurierskich oraz osobom współpracującym przy danym projekcie.

Oprócz tego, może się zdarzyć, że np. na podstawie właściwego przepisu prawa lub decyzji właściwego organu będę musiał przekazać Twoje dane osobowe również innym podmiotom, czy to publicznym czy prywatnym. Dlatego niezmiernie trudno nam przewidzieć, kto może zgłosić się z żądaniem udostępnienia danych osobowych. Niemniej ze swojej strony zapewniam, że każdy przypadek żądania udostępnienia danych osobowych analizuję bardzo starannie i bardzo wnikliwie, aby niechcący nie przekazać informacji osobie nieuprawnionej.

Jakie masz prawa do swoich danych

Uprzejmie informujemy, że posiadasz prawo do:

  1. dostępu do swoich danych osobowych;
  2. sprostowania danych osobowych;
  3. usunięcia danych osobowych;
  4. ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  5. sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
  6. przenoszenia danych osobowych;
  7. do wniesienia skargi. Jeżeli uważasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z obowiązującym prawem, możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Jakie automatyczne podejmowanie decyzji i/lub tworzenie profili przeprowadzamy z użyciem danych użytkownika

Nie dokonuję zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym w oparciu o profilowanie.